Automatisatie

Webapps, API koppeling, online functionaliteit op maat
Image
Automatisatie

Waarom zou je manueel doen wat de computer veel sneller en accurater kan? Win tijd, klanten en dus omzet met bedrijfsprocessen te automatiseren en toepassingen te koppelen.

Drupal: betrouwbare flexibiliteit

Al onze webtoepassingen zijn gebouwd in Drupal. Naast de garanties op het vlak van veiligheid en betrouwbaarheid is het ook het meest flexibele content management systeem (CMS) op de markt. Drupal is volledig open source. Het principe is een zeer goed onderhouden standaard core, aangevuld met functionaliteit op maat via modules. Er is een grote voorraad aan contributed modules, die door de Drupal community continu verder worden ontwikkeld en streng geƫvalueerd op veiligheid. Soms is er echter geen kant en klare module voor jouw use case. In dat geval ontwikkelen we de functionaliteit zelf.

Webapps: Functionaliteit op de voor- of achtergrond

Functionaliteit voor webapps kan zowel frontend als backend uitgevoerd worden. Denk voor frontend toepassingen aan javascript en ajax, waarbij berekeningen en grafische toepassingen via een aantrekkelijke user interface rechtstreeks in de browser van de bezoeker uitgevoerd worden. Voor backend toepassingen worden modules geschreven in PHP. De berekeningen worden dan op de server uitgevoerd alvorens ze door het CMS aan de bezoeker gepresenteerd worden. Welke methode gebruikt wordt is afhankelijk van het doel en de aard van de toepassing.

API koppeling: 1+1=3

Veel externe toepassingen kunnen met je website samenwerken via een Application Programming Interface of API. Zo krijg je een geĆÆntegreerd systeem dat meer kan dan de gecombineerde systemen apart. Denk hierbij aan een systeem voor voorraadbeheer, een kassasysteem, een kalender, of een ERP/CRM systeem. Sommige systemen met een API voorzien zelf een module voor Drupal. Voorziet jouw systeem geen contributed module, dan programmeren we zelf de integratie.