Tarieven

Wat moet dat kosten?
Image
budget: hoeveel kost een website

De prijs van je website hangt natuurlijk af van hoe complex die website is en hoeveel uren het kost om hem te maken.  We trachten steeds je project te optimaliseren zodat je maximale opbrengst hebt binnen je vooraf bepaalde budget. Maar om een schatting te kunnen maken van welk budget je minimaal dient te voorzien, geven we hier een richtprijs.

Al onze websites worden gemaakt in Drupal, een hedendaags, veilig, snel en flexibel content management systeem of CMS. Ze voldoen allemaal aan onze strenge kwaliteitsnormen. De tarieven worden onderverdeeld in een eenmalige aanmaakkost en een jaarlijkse kost voor hosting en onderhoud.

Bouw van je website

De bouwprijs van je webproject hangt af van het aantal te configureren templates, de in te bouwen functies, en de complexiteit van het geheel. Ook hoeveel inhoud je zelf kan aanleveren en/of ingeven beïnvloedt de prijs. Om een idee te geven van het uit te trekken budget splitsen we de webprojecten op in types. Uiteraard kunnen die types in de praktijk in mekaar overvloeien, en bepalen we de prijs steeds op basis van de kenmerken van jouw individuele project.

Foldertype

Een website van het foldertype is een heel eenvoudige starterssite met een op maat gedesignde voorpagina en enkele standaard pagina’s zoals een contactformulier, cookiebeleid en algemene voorwaarden. Je kan de inhoud van die pagina's gemakkelijk zelf aanpassen via een gebruiksvriendelijke interface. Een website van het foldertype heb je al vanaf €600. 

Zakelijke website

Met een zakelijke website informeer en overtuig je klanten. Er worden een gepersonaliseerd thema aangemaakt, en een aantal landingspagina’s met een template op maat. Daarnaast kan je desgewenst zelf naar believen pagina’s aanpassen of toevoegen. Hiervoor voorzien we templates met een intuitieve interface. We bouwen state of the art SEO technieken in waardoor die pagina’s bovendien goed scoren bij Google en co. Je kan al een zakelijke website laten bouwen vanaf €1000. 

E-commerce

Via een webshop verkoop je 24/7 wereldwijd. Zo vergroot je je bereik, krijg je meer klanten, en maak je het voor je bestaande klanten aantrekkelijker om bij jou te blijven kopen. Een webshop kan varieren van een online presentatie van je aanbod over een collect and go systeem, tot een volledig geautomatiseerd verkoopspunt met online betaalmogelijkheden. Een professionele webshop op maat heb je al vanaf €2500.

Reservaties en boekingen

Door je website het organisatiewerk te laten doen, bespaar je tijd, vermijd je fouten, en maak je het ook je klanten gemakkelijker. Je agenda wordt automatisch voor jou opgevuld. Een reservatiesysteem kan aangevuld worden met e-commerce waardoor ook de de registratie van gebruikers en betaling van boekingen online kan gebeuren. Je website haalt je zo een pak werk uit handen. Een online reservatie- of boekingssysteem heb je vanaf €1500.

Webapps

Soms wil je meer dan informeren en verkopen. Je kan van je website een heus stuk software maken voor het aanbieden van online diensten. Webtoepassingen zijn heel uiteenlopend. Ze gaan van een module voor het ontwerp van kastsystemen op maat, over slimme logistiek, tot online bepalen van de prijs van een taxi. Ze hebben echter één ding gemeen: ze zijn uniek voor jouw (type) service en dienen dus op maat geprogrammeerd te worden. De prijs voor een webapp wordt bepaald in functie van het geschat aantal uren nodig voor het programmeren en testen van de custom software. Reken hiervoor op een budget van minimaal €5000.

API integratie

Via een Application Programming Interface of API kan je je website koppelen met externe diensten en technologie. Denk maar aan een kassasysteem, magazijnsoftware, externe databases of online diensten. Zo werken beide systemen naadloos samen alsof ze altijd al bij elkaar hoorden. De prijs van een API integratie hangt af van het aantal uren dat nodig is om de integratie te bouwen. Wanneer al contributed modules voorhanden zijn, en we die enkel hoeven te installeren, te configureren en te testen, heb je al API integratie vanaf ongeveer €300. Soms moeten we zelf een integratiemodule op maat bouwen. In dat geval komt de prijs overeen met het bouwen van een webapp. 
 

Hosting en onderhoud

Om je website veilig, up-to-date en altijd online te houden, werken we met een abonnementssysteem.

Hosting

We hosten je website op de servers van een betrouwbaar extern hostingbedrijf zodat de up-time en snelheid van je website optimaal zijn. Bij de hosting is ook de registratie van je domeinnaaam inbegrepen.

De prijs van hosting is afhankelijk van de grootte van je website en de hoeveelheid serverruimte die ingenomen wordt, de benodigde bandbreedte, het type beveiliging, het aantal en de grootte van je emailadressen.

Onderhoud

Onderhoud houdt in dat we regelmatig updates installeren, zodat je website veilig en zonder haperen blijft werken, ook als de technologie evolueert. We beveiligen je website zodat je beschermd blijft tegen spammers en hackers, ook wanneer die weer een nieuw achterpoortje gevonden hebben. We maken ook een dagelijkse backup en houden die een tijd voor je bij, zodat jij zonder zorgen je website zelf kan aanpassen. Per ongeluk een stuk van je inhoud gewist? Geen probleem, we zetten gewoon een backup terug.

De prijs van het onderhoud van je website wordt voornamelijk bepaald door de complexiteit ervan. Hoe meer modules, templates en functionaliteit je website namelijk bevat, hoe meer updates en tests er nodig zijn om hem in orde te houden.

Op maat

We werken voor het abonnement voor hosting en onderhoud dus niet met vaste tarieven, maar ook deze service is op maat. De prijs hangt af van de complexiteit van je website, de tarieven van eventuele bijkomende diensten, de gewenste grondigheid van periodieke tests en het type hosting dat je verkiest. 

Prijsindicatie

Om toch een idee te kunnen geven van het te voorziene budget voor je website geven we hier een ruwe indicatie. Het kleinste hosting- en onderhoudsabonnement start aan 40€/maand. Dit is voldoende voor kleine starterssites. De gemiddelde prijs voor hosting en onderhoud voor zakelijke websites is ongeveer 55€/maand. Voor e-commerce en boekingssystemen ligt het gemiddelde op 85€/maand. En voor webapps trek je best een budget van minimaal 200€/maand uit. 

We houden uiteraard al bij de bouw van je website rekening met je jaarlijkse beschikbare budget voor hosting en onderhoud.